CPO Wijngaarden succesvol

wijngaarden-west 1e paal cpo 4332

De bewoners/ontwikkelaars van CPO Wijngaarden zijn uiterst tevreden over hun nieuwe woning. Dit is inmiddels het 2e succesvolle zelfbouwproject in de gemeente Molenwaard. Welke locatie volgt?

“Ik heb een mooi huis kunnen realiseren voor een redelijke prijs in het dorp waar ik graag wilde blijven wonen.” “Het project betekent veel voor ons, want je maakt je eigen huis voor je leven.” “Intensief, maar zeker een perfect eindresultaat.” “Stress, maar veel geluk.” “Leuk project, kost veel tijd, maar dat is het waard geweest.” “Zonder dit project was het onmogelijk voor ons om in Wijngaarden te gaan wonen.” Dat zijn uitspraken van een groep starters die zelf hun woning op maat heeft ontwikkeld. Ze geven hun nieuwe woning gemiddeld een 9.

Vorige week is het recent opgeleverde project CPO Wijngaarden geëvalueerd. 7 starters kregen van de gemeente Molenwaard de kans om zelf een bouwblok te ontwikkelen op een locatie in Wijngaarden. Begin 2011 is het ontwerpproces gestart samen met Bongers Architecten en bureau Bouwen In Eigen Beheer. Dat resulteert in 7 woningen op maat, die gezamenlijk de uitstraling hebben van een klassieke boerderij. 2 jaar later zijn de woningen opgeleverd.
Ronald Plasterk bezichtigde het project tijdens een werkbezoek aan de gemeente Molenwaard http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/12/10/plasterk-bezoekt-molenwaard.html?goback=.gde_2886160_member_229429863. Binnenkort verschijnt een interview met enkele bewoners in het AD. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=avNRpmrPmQY

(April 2013 geplaatst in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.