Eerste in-company workshop CPO succesvol.

DJD workshop 285

Doel

Veel corporaties hebben kavels of panden in bezit waar ze ooit ontwikkelplannen voor maakten. Bij gebrek aan investeringsruimte blijven die kavels braak liggen en de panden staan leeg. Wat te doen als ontwikkelaars geen interesse tonen?

 

 

Havensteder is zich bewust van de noodzaak tot blijvend investeren in de wijk en is op zoek naar nieuwe manieren om daar invulling aan te geven. Vandaar het credo “wijkontwikkeling nieuwe stijl”. Samenwerking met toekomstige bewoners past bij die nieuwe taakopvatting. Het faciliteren van Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) is een concrete invulling.

Havensteder heeft mij gevraagd om vanuit mijn kennis van de corporatiewereld en mijn ervaring met CPO een workshop te verzorgen voor de betrokken beleidsmedewerkers en projectmanagers.

Inhoud

De eerste sessie bestond vooral uit kennisoverdracht. Ik heb positieve feedback gekregen. Men is geïnteresseerd geraakt in het onderwerp en de deelnemers zijn vooral benieuwd naar toepassing in de praktijk. In de volgende sessie gaan we aan de slag met concrete praktijksituaties.

In de zaal was een projectleider aanwezig die ervaring had met een mislukt CPO project. Dit had aanleiding kunnen zijn voor scepsis, maar hij ervoer de presentatie als een feest van herkenning. We waren het er snel over eens dat zijn project met de kennis van nu en andere keuzes aan de voorkant succesvol had kunnen zijn.

Dat schetst precies het doel van de workshop. Wie toekomstige bewoners wil faciliteren moet goed beslagen ten ijs komen. Zo’n project staat of valt met kennis van zaken, een goede voorbereiding en de juiste keuzes vooraf.

Voor referenties klik hier.

Meer weten over deze workshops? Neem contact op.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.